Klara roept Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot "Iedereen Klassiekstraat"

Klara roept Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot "Iedereen Klassiekstraat"

Vrijdag 9 oktober 2015 — Op zaterdag 10 oktober is iedereen klassiek. Een hele dag lang organiseert Klara in Brugge activiteiten om jong en oud te laten kennismaken met klassieke muziek. In het kader daarvan ging Klara op zoek naar een "Iedereen Klassiekstraat", een straat in Vlaanderen waar de buren samen musiceren, in een koor zingen of huisconcerten organiseren. Buren die vonden dat zij het straatnaambordje verdienden, konden hun motivatie doorsturen naar Klara.

De radiozender kreeg heel wat leuke en ontroerende inzendingen binnen, van een muzikaal appartementsgebouw tot concerten waarvoor een heel dorp in de weer is.

Uiteindelijk riep Klara de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot de Iedereen Klassiekstraat van Vlaanderen. De straat is de thuisbasis van Maria Mistlicht, een vereniging van muzikale buren. In de straat wonen twee muzikale gezinnen waar iedereen een instrument bespeelt en verder twee professionele pianisten, een saxofonist, een componist, een gitarist, cellisten, violisten en een fluitist. Daarnaast vormen enkele bewoners ook nog een straatkoor.

De buren van de Onze-Lieve-Vrouwstraat zakken morgen af naar het Concertgebouw in Brugge waar ze het officiële straatnaambordje overhandigd krijgen.

 

Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara at VRT