Skip to Content
Klara roept Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot "Iedereen Klassiekstraat"

Klara roept Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot "Iedereen Klassiekstraat"

Op zaterdag 10 oktober is iedereen klassiek. Een hele dag lang organiseert Klara in Brugge activiteiten om jong en oud te laten kennismaken met klassieke muziek. In het kader daarvan ging Klara op zoek naar een "Iedereen Klassiekstraat", een straat in Vlaanderen waar de buren samen musiceren, in een koor zingen of huisconcerten organiseren. Buren die vonden dat zij het straatnaambordje verdienden, konden hun motivatie doorsturen naar Klara.

De radiozender kreeg heel wat leuke en ontroerende inzendingen binnen, van een muzikaal appartementsgebouw tot concerten waarvoor een heel dorp in de weer is.

Uiteindelijk riep Klara de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Berchem uit tot de Iedereen Klassiekstraat van Vlaanderen. De straat is de thuisbasis van Maria Mistlicht, een vereniging van muzikale buren. In de straat wonen twee muzikale gezinnen waar iedereen een instrument bespeelt en verder twee professionele pianisten, een saxofonist, een componist, een gitarist, cellisten, violisten en een fluitist. Daarnaast vormen enkele bewoners ook nog een straatkoor.

De buren van de Onze-Lieve-Vrouwstraat zakken morgen af naar het Concertgebouw in Brugge waar ze het officiële straatnaambordje overhandigd krijgen.

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos