Klara reconstrueert Slag bij Waterloo in real-time

Marathonuitzending op donderdag 18 juni van 6 tot 20 uur

02.jpg

Op donderdag 18 juni is het precies tweehonderd jaar geleden dat Napoleon de Slag bij Waterloo verloor. Naar aanleiding daarvan zendt Klara op die dag van 6 tot 20 uur het veertien uren-durende programma "Waterloo" uit, een reconstructie "in real-time" van een van de beroemdste veldslagen uit de geschiedenis. 

Auteur en voormalig journaalanker Johan Op de Beeck is de gids op het slagveld. Van in de vroege uurtjes wanneer het er nog verlaten bij ligt, tot 19.45 uur, wanneer de Garde Impériale van Napoleon haar laatste mislukte charge uitvoert. 

De muziek staat die dag helemaal in het teken van Napoleon: muziek uit zijn tijd maar ook composities over Napoleon en Waterloo. Bij die muziek horen ook bijzondere verhalen. Zoals dat van "Madame Sans-Gêne", een vrouwelijke soldaat in het Napoleontische leger. Haar levensverhaal was het uitgangspunt voor de opera Madame Sans-Gêne van de componist Umberto Giordano.

Waterloo: op donderdag 18 juni van 6 tot 20 uur op Klara

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Klara, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be