Skip to Content
Klara reconstrueert Slag bij Waterloo in real-time

Klara reconstrueert Slag bij Waterloo in real-time

Marathonuitzending op donderdag 18 juni van 6 tot 20 uur

Op donderdag 18 juni is het precies tweehonderd jaar geleden dat Napoleon de Slag bij Waterloo verloor. Naar aanleiding daarvan zendt Klara op die dag van 6 tot 20 uur het veertien uren-durende programma "Waterloo" uit, een reconstructie "in real-time" van een van de beroemdste veldslagen uit de geschiedenis. 

Auteur en voormalig journaalanker Johan Op de Beeck is de gids op het slagveld. Van in de vroege uurtjes wanneer het er nog verlaten bij ligt, tot 19.45 uur, wanneer de Garde Impériale van Napoleon haar laatste mislukte charge uitvoert. 

De muziek staat die dag helemaal in het teken van Napoleon: muziek uit zijn tijd maar ook composities over Napoleon en Waterloo. Bij die muziek horen ook bijzondere verhalen. Zoals dat van "Madame Sans-Gêne", een vrouwelijke soldaat in het Napoleontische leger. Haar levensverhaal was het uitgangspunt voor de opera Madame Sans-Gêne van de componist Umberto Giordano.

Waterloo: op donderdag 18 juni van 6 tot 20 uur op Klara

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos