Skip to Content
Klara en Nederlandse Radio 4 maken dag lang gezamenlijk radioprogramma

Klara en Nederlandse Radio 4 maken dag lang gezamenlijk radioprogramma

BesteBuren: vrijdag 27 november vanaf Buma Classical in TivoliVredenburg

Op vrijdag 27 november verrassen de klassieke radiozender Klara en zijn Nederlandse evenknie NPO Radio 4 tijdens een gezamenlijke uitzending elkaars publiek met het mooiste wat klassieke muziek in Vlaanderen en in Nederland te bieden heeft. Aanleiding is het BesteBuren-jaar waarin de Vlaams-Nederlandse culturele samenwerking wordt gevierd.

Van 9 tot 17 uur worden alle programma's op zowel Klara als NPO Radio 4 door een Vlaams-Nederlands duo gepresenteerd: Nicole van Opstal (Klara) en Ab Nieuwdorp (NPO Radio 4), Werner Trio (Klara) en Margriet Vroomans (NPO Radio 4) en Katelijne Boon (Klara) en Hans Haffmans (NPO Radio 4). Zij ontvangen gasten uit beide landen, waaronder Xavier Vandamme, Ralph van Raat, Piet Menu, Marc Reugebrink, Georges Mutsaerts en Remy van Kesteren. 

Tijdens BesteBuren, live vanop de Buma Classical-conferentie in TivoliVredenburg in Utrecht, verkennen zij de muzikale voorkeuren van Vlamingen en Nederlanders, bespreken zij de nieuwste ontwikkelingen in de klassieke muziek in Vlaanderen en Nederland en stellen zij elkaar grote talenten uit de Vlaamse en Nederlandse klassieke muziek voor. 

Gedurende de dag spelen live: het Kugoni Trio (piano, viool en saxofoon), Revue Blanche (harp, fluit, altviool, sopraan) en Jolente De Maeyer (viool) /Nikolaas Kende (piano) uit Vlaanderen. En uit Nederland: Nora Fischer (sopraan) / Daniël Kool (piano), het Berlage Saxophone Quartet en het Matangi Quartet.

Over BesteBuren

Met BesteBuren vieren Vlaanderen en Nederland twintig jaar culturele samenwerking. Het Vlaams-Nederlands Huis deBuren (Brussel) en DutchCulture (Amsterdam) organiseren tot en met februari 2016 kleine en grote activiteiten in de meest uiteenlopende disciplines.

Over NPO Radio 4

NPO Radio 4 brengt vierentwintig uur per dag klassieke muziek. Het aanbod, van de middeleeuwen tot nu, richt zich op zowel de nieuwe als de ervaren liefhebber. Radio 4 volgt actief het Nederlandse muziekleven en geeft aandacht aan jong talent.

Over Klara

Radiozender Klara brengt een aanbod van klassieke muziek, jazz, world, chanson en experimentele muziek. De zender heeft ook dagelijks oog voor de ontwikkelingen in de kunst en voor de wereld waarin die kunst tot uiting komt. Genot, schoonheid en inzicht is wat Klara zijn luisteraar wil bieden. Slow radio in een wereld vol hectiek.

Contacteer ons
Paul Westgeest Perscontact NPO Radio 4
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Paul Westgeest Perscontact NPO Radio 4
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos