Kevser Marasligil wint de Gouden Roots 2014

Kevser Marasligil wint de Gouden Roots 2014

Radiozender MNM zet Vlamingen die trots zijn op hun roots in de kijker

Vrijdag 12 december 2014 — Kevser Marasligil heeft de allereerste Gouden Roots gewonnen. Met de trofee bekronen de MNM-luisteraars een (bekende) Vlaming die trots is op zijn of haar afkomst en die als een fiere pauw met zich meedraagt. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah. 

"MNM heeft een ontzettend divers publiek", legt nethoofd Rino Ver Eecke uit. “En de meesten vertellen vol trots over hun roots: het land of de streek waar zij zijn opgegroeid, de taal die ze thuis spreken, de gebruiken van hun streek... Die verschillen en diversiteit wilden we een dag lang in de kijker zetten, een leerrijke ervaring."

De Gouden Roots

De MNM-luisteraars reikten vandaag ook de allereerste Gouden Roots uit, een trofee voor een bekende Vlaming die trots is op zijn of haar roots en die fierheid ook uitstraalt. Een jury stelde een longlist samen die de luisteraars tot een shortlist herleidden. Daarop kon nog een week lang gestemd worden. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah. 

De 20-jarige winnares, Kevser Marasligil, zat bij de zes uitverkorenen van het Carte Blanche-project van de VRT. Ze is een fervent vlogster op YouTube en heeft Turkse roots.

"Ik vind dat niemand mag vergeten waar ze vandaan komen. Bedankt aan al mijn YouTube-volgers om te stemmen op mij!"
Kevser Marasligil, winnares van de Gouden Roots 2014