Skip to Content
Kevser Marasligil wint de Gouden Roots 2014

Kevser Marasligil wint de Gouden Roots 2014

Radiozender MNM zet Vlamingen die trots zijn op hun roots in de kijker

Kevser Marasligil heeft de allereerste Gouden Roots gewonnen. Met de trofee bekronen de MNM-luisteraars een (bekende) Vlaming die trots is op zijn of haar afkomst en die als een fiere pauw met zich meedraagt. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah. 

"MNM heeft een ontzettend divers publiek", legt nethoofd Rino Ver Eecke uit. “En de meesten vertellen vol trots over hun roots: het land of de streek waar zij zijn opgegroeid, de taal die ze thuis spreken, de gebruiken van hun streek... Die verschillen en diversiteit wilden we een dag lang in de kijker zetten, een leerrijke ervaring."

De Gouden Roots

De MNM-luisteraars reikten vandaag ook de allereerste Gouden Roots uit, een trofee voor een bekende Vlaming die trots is op zijn of haar roots en die fierheid ook uitstraalt. Een jury stelde een longlist samen die de luisteraars tot een shortlist herleidden. Daarop kon nog een week lang gestemd worden. De genomineerden voor de Gouden Roots 2014 waren Kevser Marasligil, Matteo Simoni, Slongs Dievanongs, Sarah Mouhamouh en het regisseursduo Adil El Arbi en Billal Fallah. 

De 20-jarige winnares, Kevser Marasligil, zat bij de zes uitverkorenen van het Carte Blanche-project van de VRT. Ze is een fervent vlogster op YouTube en heeft Turkse roots.

"Ik vind dat niemand mag vergeten waar ze vandaan komen. Bedankt aan al mijn YouTube-volgers om te stemmen op mij!"
Kevser Marasligil, winnares van de Gouden Roots 2014

 

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos