Skip to Content

Marathonradio Rescue Team snelt studenten ter hulp

Marathonradio: van 4 tot 24 juni op MNM

Van zaterdag 4 tot en met vrijdag 24 juni is er opnieuw Marathonradio op MNM. Drie weken aan één stuk presenteren MNM-dj's Peter Van de Veire, Tom De Cock en - nieuw dit jaar - Julie Van den Steen een non-stop radioprogramma boordevol studie- en ontspanningstips om blokkende studenten een hart onder de riem te steken. Met het Marathonradio Rescue Team gaat Marathonradio dit jaar ook voor de eerste keer naar buiten. Sander Gillis helpt studenten in heel Vlaanderen bij diverse problemen. 

Nieuwkomer Julie Van den Steen krijgt haar vuurdoop vanavond al tijdens een Marathonradio oefennacht van 21u tot 6u. En op zaterdag 4 juni om 10 uur 's morgens trekt zij Marathonradio op gang. Peter, Tom en Julie wisselen mekaar dag en nacht af, 21 dagen aan een stuk.

Ook nieuw dit jaar is het Marathonradio Rescue Team. MNM-dj Sander Gillis neemt de opdracht 'studenten steunen' wel heel letterlijk, en trekt er op uit om studenten in heel Vlaanderen fysiek te steunen. Studenten kunnen zijn hulp vragen bij ál hun problemen. Dat kan gaan van ijsjes trakteren op een warme blokdag tot als een vip naar het meest gevreesde examen gaan of een favoriete artiest van een student op kot laten optreden. Alles kan. 

Marathonradio is er dit jaar echt voor iedereen en voor elk moment. Via de - gratis te downloaden - MNM Luisterapp kan je overal naar Marathonradio luisteren. MNM Hits Marathonradio via de Internetradiospeler is er dan weer voor de student die zich beter kan concentreren met muziek alleen. 

Net zoals de twee vorige jaren zetten MNM en Teleblok tijdens Marathonradio blokpunten op in heel Vlaanderen. Daarmee spelen ze in op de hype bij studerend Vlaanderen: samen studeren op bijzondere locaties. Op de blokpunten kunnen studenten terecht om samen te studeren, maar zijn er ook sportieve en muzikale activiteiten voor tijdens de pauzes. Via de hashtag Blokpunt (#blokpunt) kunnen studenten digitaal tonen waar ze studeren. De hashtag werd vorig jaar duizenden keren gebruikt. In totaal interageerden 100.000 mensen op socale media over de vorige editie van Marathonradio. Op youtube werd er bijna 1.000.000 keer gekeken naar video's van Marathonradio.

Deze voormiddag geven de vier Marathonradio-dj's de studenten al een eerste duwtje in de rug. Ze trekken naar verschillende scholen, hogescholen en universiteiten om Marathonradiomarkeerstiften uit te delen. Want, een gehighlighte cursus is er twee waard! Welke campussen ze bezoeken, zie je hier: 

  • Julie - 10.00 u.: Hogeschool Vives in Kortrijk en 11.00 u.: Artevelde Hogeschool Campus Kantienberg in Gent
  • Sander - 10.00u: Universiteit Hasselt, Campus Diepenbeek en 12.30 u.: Hogeschool PXL in Hasselt
  • Peter - 9.50 u.: KU Leuven Leercentrum Agora en 10.45 u.: Thomas More Mechelen Campus De Vest & Campus De Ham
  • Tom - 8.00 u.: Stedelijk Lyceum Lamorinière in Antwerpen, 10.00 u.: Olv Pulhof in Berchem en 12.00 u.: Karel De Grote Hogeschool Stadscampus Groenplaats in Antwerpen

Donderdag 30 juni komen de Marathonradio-dj's terug samen voor Marathonradio, Het Rapport. Tom, Peter, Julie en Sander blikken dan samen met de studenten terug op de afgelopen examenperiode.

 

 

Marathonradio oefennacht: van donderdag 19 mei 21.00 u. tot vrijdag 20 mei 6.00 u. op MNM met Julie Van den Steen - #julievandenacht

Marathonradio: van zaterdag 4 tot en met vrijdag 24 juni op MNM. Met Peter Van de Veire, Tom De Cock, Julie Van den Steen en Sander Gillis (Marathonradio Rescue Team).

Marathonradio, Het Rapport: donderdag 30 juni op MNM.  Met Peter Van de Veire, Tom De Cock, Julie Van den Steen en Sander Gillis.

Teleblok: Examendipje? Chat met Teleblok, gratis en anoniem. Van 23 mei tot en met 23 juni, elke avond tussen 18u en 23u. Meer info en tips over studeren: www.teleblok.be.

Contacteer ons
Tine Plasmans VRT
Tine Plasmans VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos