Skip to Content
Jazz Middelheim doet oproep aan festivalgangers van voorbije edities om in persoonlijk fotoarchief te duiken

Jazz Middelheim doet oproep aan festivalgangers van voorbije edities om in persoonlijk fotoarchief te duiken

Van 13 t/m 16 augustus loopt de 34e editie van Jazz Middelheim in Park den Brandt te Antwerpen. Dat betekent dat de organisatie nu al werkt aan de feestelijke 35e editie van 2016. En die feestelijke editie zal het festival alvast naar het hart van Antwerpen voeren. De Scheldestad wordt immers één grote expositieruimte waar men op 35 verrassende plekken beeldmateriaal zal kunnen vinden uit de rijke geschiedenis van Jazz Middelheim, en dat sinds 1969. Er wordt dan ook een oproep gedaan aan iedereen die ooit op de festivalsite aanwezig was en daar verrassende, ontroerende, originele of gewoon leuke foto’s nam. 

“Jazz Middelheim is een van de oudste jazzfestivals van ons land”, zegt festivaldirecteur Bertrand Flamang. “We willen daarom die geschiedenis graag vertellen door de ogen van de bezoekers. Jazz Middelheim richt zich immers niet alleen tot jazzliefhebbers, maar profileerde zich al die jaren ook als een breed cultureel muzikaal feest in een gemoedelijke ongedwongen sfeer, dat ook de harten van families en jongeren wist te veroveren”.

“Uiteraard zetten we deze expo niet op met alleen podiumfoto’s of eigen beeldmateriaal”, vervolledigt Peter Zwertvagher, curator van de expo.  “Maar we vragen ook aan de festivalgangers om in hun persoonlijk archief te duiken en foto’s op te snorren die dan mogelijkerwijs ook worden geëxposeerd op een van de 35 locaties in de stad. Het kan zowel gaan om intieme snapshots als grote prints, zowel sfeer- als panoramische foto’s.”

Aangezien de foto’s sinds 1969 zowel analoog als digitaal aangemaakt kunnen zijn, zal er eerst een selectie gemaakt worden van wat spontaan binnenkomt. De analoog geprinte foto’s mogen in eerste instantie gewoon gescand worden en doorgemaild worden. De digitale foto’s mogen in lage resolutie doorgemaild worden met de eigen contactgegevens. Na selectie wordt contact genomen met de eigenaar om de foto vanuit het origineel in al zijn glorie te kunnen uitprinten op expo-formaat. En voor wie niet overweg kan met internet, wordt een lever- of afhaalprocedure uitgewerkt.

Wie beschikt over dergelijk beeldmateriaal of andere vragen heeft, mag alvast een mail sturen naar peter@jazzmiddelheim.be.

Over Jazz Middelheim

Jazz Middelheim is een van de oudste jazzfestivals van België. Het festival werd in 1969 opgericht als een omroepfestival van de VRT, toen nog de BRT Radio (door onder meer wijlen Elias Gistelinck). Als eerste festivallocatie figureerde Park Middelheim waaraan het festival zijn naam ontleende. In 1973 verhuisde het festival naar de overkant, in Park den Brandt van waar het een uitstekende reputatie opbouwde in binnen- en buitenland. In 2008 werd het opnieuw een jaarlijks festival toen de VRT -met Klara als ondersteunende radiozender- een partnership aanging met de VZW Jazz & Muziek, die sindsdien de praktische organisatie en programmatie op zich neemt.

Contacteer ons
Peter Zwertvaegher
Peter Zwertvaegher
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos