Skip to Content

Ivan De Vadder: "Chemo draag je alleen, een heel moeizaam proces"

Ivan De Vadder openhartig over strijd tegen kanker in Radio 2-programma De Rotonde

Op zondag 5 april is Ivan De Vadder de centrale gast in het Radio 2-programma De Rotonde. Presentatrice Christel Van Dyck heeft het met De Vadder over zijn persooniljke wegenkaart van het leven: de afslagen die hij genomen heeft, welke hij gemist heeft. Over zijn strijd tegen kanker praat De Vadder heel openhartig. Over toen hij ontdekte dat hij niet een maar twee soorten kanker had, over de zwaarte van chemo en over de angst voor het hervallen.

Over de chemobehandeling zegt Ivan: "Zelfs al zijn er mensen die fysiek bij je zijn, je draagt dat helemaal alleen. Je kan dat pakje aan niemand anders doorgeven. Ook voor de partner."

Over hervallen: "Het idee van het hervallen vind ik een veel zwaarder zwaard. Als je geen chemo doet, heb je 50% kans om te hervallen. Met chemo reduceer je de kans tot 20%. Ik vind dat nog altijd veel."

Beluister hieronder enkele fragmenten uit de uitzending van zondag 5 april.

Onder de slogan "Iedereen tegen kanker" zetten de verschillende netten van de VRT zich nog een hele maand in voor Kom op tegen kanker. In verschillende programma's is er aandacht voor het thema kanker. Morgen, op donderdag 2 april, zijn er verschillende interne inzamelacties op de VRT ten voordele van Kom op tegen kanker.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos