Skip to Content
"Iedereen naar school"-actie Radio 1 brengt al 10.375 euro op voor UNICEF

"Iedereen naar school"-actie Radio 1 brengt al 10.375 euro op voor UNICEF

"Iedereen naar school", de Music For Life-actie van Radio 1 en negen Vlaamse hogescholen, heeft al 10.375 euro opgebracht. Het geld gaat via De Warmste Week van Music For Life integraal naar UNICEF. Radio 1 veilde onder andere een exclusieve sessie van Jan Leyers. SYNTRA Midden-Vlaanderen bood 2.751 euro en kreeg de zanger vanmiddag over de werkvloer in Aalst (zie video). Ook negen Vlaamse hogescholen zamelden mee geld in voor "Iedereen naar school", wat een voorlopig totaalbedrag oplevert van 10.375 euro. 

Met het geld levert UNICEF schoolboxen in vluchtelingenkampen in Jordanië. Met de "school in the box" geeft UNICEF een leerkracht en veertig kinderen het nodige schoolmateriaal: een schoolbord, schriften, potloden, scharen, latjes en leerposters. Een koffer kost 189 euro. Met het voorlopige bedrag kunnen dus al meer dan tweeduizend Syrische kinderen in vluchtelingenkampen naar school gaan.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Pieter Van Eyndhoven Persverantwoordelijke Music For Life, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos