Skip to Content
I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson winnen De Nieuwe Lichting 2015

I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson winnen De Nieuwe Lichting 2015

Vanmorgen, na een zoektocht van bijna zes maanden, kozen de Studio Brussel-luisteraars I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson als de drie winnaars van De Nieuwe Lichting 2015. Maandag stelt de radiozender De Nieuwe Lichting officieel voor aan het brede publiek tijdens een liveshow in de AB in Brussel.

“De Nieuwe Lichting is ons duwtje in de rug van jonge, aanstormende bands in Vlaanderen”, aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. “Er is ontzettend veel opkomend muzikaal rock- en poptalent in Vlaanderen waar we als radiozender een belangrijke promotor voor zijn. Een rol die ons op het lijf geschreven is. We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden.”

"We stellen vandaag drie jonge topbands voor die je zeker in het oog moet blijven houden."
Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen

Meer dan 700 opkomende Vlaamse bands schreven zich bijna een half jaar geleden in voor de wedstrijd. Daaruit selecteerde Studio Brussel met de hulp van een professionele jury, bestaande uit Mario Goossens, Isolde Lasoen en Flip Kowlier, acht finalisten. Ten slotte mochten de luisteraars van Studio Brussel een week lang stemmen op hun favorieten. Uiteindelijk kregen I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson, drie jonge bands uit Gent, de meeste stemmen.

Meer info over de bands
I Will, I Swear: http://beta.vi.be/iwilliswear
Zinger: http://beta.vi.be/zinger
St. Grandson: http://beta.vi.be/stgrandson

AB en Pukkelpop

Op maandag 16 februari stelt Studio Brussel De Nieuwe Lichting officieel voor tijdens een liveshow in de AB in Brussel. Deze zomer speelt De Nieuwe Lichting 2015 op Pukkelpop.

Hoe zou het nog zijn met De Nieuwe Lichting?

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. 

In 2013 schoof Studio Brussel Tout va bien, Soldier's Heart, Rhinos Are People Too naar voor als De Nieuwe Lichting. Vorig jaar bestond De Nieuwe Lichting uit Brihang, Amongster en Folie Douce. Wat heeft "De nieuwe lichting" voor hen betekend? Ontdek het hier

Week van Eigen Kweek

Studio Brussel stelt zijn Nieuwe Lichting niet toevallig op maandag 16 februari voor. Van maandag tot en met vrijdag draait Studio Brussel enkel en alleen Belgische muziek tijdens "De Week van Eigen Kweek" en zijn er enkele opvallende programma's.

Zo kapen Jimmy De Wit en Jan Delvaux van maandag tot en met donderdag (18-19 uur) een uur lang de radio met Belpop Bonanza, een radioprogramma waarin het duo hun kijk op de Belgische popmuziek geeft. 

Tijdens de Week van Eigen Kweek wordt er 's avonds teruggeblikt op de geschiedenis van de Belgische elektronische muziek onder de noemer Sound Of Belgium. Jeroen Delodder presenteert Sound Of Belgium van maandag tot en met woensdag. Op donderdag 20 februari is er een unieke radio-uitzending: een eenmalige comeback van het radioprogramma "Liaisons dangereuses". De radioshow met Paul Ward en Sven Van Hees begon dertig jaar geleden en schreef mee aan de Belgische elektronische muziekgeschiedenis. 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos