Skip to Content
"Hoe chill is uw Nederlands?" Radio 1 lanceert taaltest

"Hoe chill is uw Nederlands?" Radio 1 lanceert taaltest

 

Op maandag 12 oktober lanceert Radio 1, in samenwerking met de Universiteit Gent en De Standaard, een online taaltest. Daarmee wil Radio 1 te weten komen hoe up to date het taalgebruik van de Vlamingen is. Aanleiding is het nieuwe Groene Boekje dat op 12 oktober wordt gepubliceerd. Dat boekje bevat elke keer weer een resem nieuwe woorden. Maar hoeveel van de nieuwe woorden die jaar na jaar onze woordenschat verrijken, kent de Vlaming echt? Hoe "chill" is ons taalgebruik? De test die samen met de Gentse universiteit is opgesteld, leert hoe goed u die nieuwe woorden kent.

Wilt u weten hoe groot uw "nieuwe" woordenschat is, test dan vanaf maandagmorgen hoe up to date je taalkennis is op radio1.be/taaltest. De resultaten hoort u eind deze week op Radio 1.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos