Hautekiet maakt komaf met Kafka

Komaf met Kafka, vanaf maandag 18 januari in Hautekiet op Radio 1

voor-pieter.jpg

Vanaf maandag 18 januari maakt het Radio 1-programma Hautekiet komaf met kafkaiaanse toestanden in onze samenleving. Absurde regels en procedures die het leven onnodig moeilijk maken, komen nog elke dag voor. Waarom hebben we bijvoorbeeld nog klevertjes van het ziekenfonds nodig? Waarom is je rijbewijs niet opgenomen op je elektronische identiteitskaart? En waarom moet je een renovatiepremie nog altijd op papier aanvragen? Kafka duikt bijna dagelijks op in onze samenleving. 

Brede campagne

Met de campagne "Komaf met Kafka" wil Hautekiet onze samenleving simpeler maken. Eerder zette het Radio 1-programma al de actie "Heerlijk helder" op om communicatie in verschillende domeinen verstaanbaarder te maken.

"De nieuwe campagne is breder opgevat: we gaan niet enkel op zoek naar onverstaanbare teksten of onduidelijke communicatie maar naar alle situaties waarin mensen te maken krijgen met absurde regels en procedures. Situaties waarin mensen bijvoorbeeld altijd weer dezelfde info moeten invullen of voor de zoveelste keer naar het gemeentehuis moeten voor een attest, akte of premie-aanvraag."

Presentator Jan Hautekiet

Oproep

Vandaag lanceert Hautekiet de oproep voor de nieuwe campagne. "Komaf met Kafka. Heb jij last van de papierberg, rompslomp, ingewikkelde procedures? Bezorg de voorbeelden via [email protected]"

Daarna mobiliseert Hautekiet mensen of organisaties die er iets aan kunnen veranderen.

Komaf met Kafka, vanaf maandag 18 januari in Hautekiet op Radio 1

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator Radio 1, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be