Hajo Beeckman vanaf september VRT-verkeersanker

Woensdag 1 juli 2015 — Hajo Beeckman zal vanaf september aan de slag gaan als verkeersanker op de VRT. Hij zal te horen zijn op verschillende radionetten van de openbare omroep, samen met de huidige vaste verkeerstemmen Inge Pierloz en Myriam Famelaer. 

"De VRT zet in op verkeerveiligheid, uitleg en inzicht in verkeer en mobiliteit. Daarbij kunnen we voortaan ook rekenen op Hajo, die vanuit zijn ervaring bij het Vlaams Verkeerscentrum een enorme expertise heeft opgebouwd."
Els Van de Sijpe, radiomanager VRT

De VRT werkt voor de garing en verspreiding van verkeersinformatie al jaren samen met partner Touring Mobilis. In 2011 bundelden de beide partners hun krachten om verkeersinformatie nog efficiënter en sneller te verwerken en te verspreiden naar de luisteraar. Operatoren, redacteurs en verkeersstemmen werken samen in een geïntegreerde verkeersredactie, waarvan Beeckman vanaf september dus ook deel uitmaakt.

Als verkeersanker van de VRT zal Beeckman ook ingezet worden als verkeersexpert in het nieuwsaanbod van de openbare omroep.

"De mobiliteit in Vlaanderen staat voor enorme uitdagingen op het vlak van veiligheid, leefbaarheid en doorstroming. Nieuwe ontwikkelingen op het vlak van technologie zullen de manier waarop we ons verplaatsen, veranderen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om alle luisteraars - automobilisten, fietsers, gebruikers van het openbaar vervoer... - samen met de collega’s van de verkeersredactie vlot en vooral veilig over onze wegen te loodsen."
Hajo Beeckman 

Radio belangrijkste verkeersinfokanaal

Uit onderzoek van de studiedienst van de VRT blijkt dat radio voor de Vlamingen veruit het belangrijkste medium blijft om verkeersinformatie te verkrijgen. Maar liefst 77,5% van de Vlamingen consumeert verkeersinfo via de radio.*

(*) Onderzoek via een kwantitatieve online bevraging met enkele open vragen binnen Waarderingsmonitor (Gfk) bij 1.653 Vlamingen. Veldwerk van 18 tot 25 mei 2015.

 

NIET VOOR PUBLICATIE
Hajo Beeckman is momenteel niet beschikbaar voor extra reacties of interviews. Alle interviewaanvragen mogen doorgestuurd worden naar pieter.vaneyndhoven@vrt.be.

Contacteer ons