Skip to Content

Generaties clashen in Generation M

vanaf woensdag 25 februari op MNM

Generation M, het interactieve laatavondprogramma op MNM met Karolien Debecker, buigt zich vier weken lang over vier verschillende generaties: tieners, twintigers, dertigers en veertigers. Wat is de kracht van elke generatie? Waar hebben ze het moeilijk mee? En welke raad hebben ze voor elkaar? Vanaf woensdag 25 februari in Generation M op MNM.

Vier woensdagen lang staat elke week een andere generatie centraal in Generation M. MNM-luisteraars verdedigen er hun generatie en blikken terug en vooruit. Karolien en de MNM-luisteraars gaan op zoek naar verschillen maar ook naar gelijkenissen tussen de verschillende generaties. Wat vinden de generaties van elkaar. Is er begrip voor de aanpak van de jongsten en de oudsten? Vier woensdagen lang boeiende confrontaties tussen vier decennia generaties.

woensdag 25 februari: tieners

"The social generation". Facebookverslaafd en asociaal? Drama, hartverscheurende verliefdheid, groepsdruk, niet durven afwijken, pestgedrag, ouders...  Hoe ga je daarmee om? Hoe werken hormonen en de hersenen van tieners? Generation M laat tieners aan het woord. Twintigers, dertigers en veertigers blikken terug en geven advies.

woensdag 4 maart: twintigers

Jong, wild, vrij en verwend? Beleven twintigers de tijd van hun leven? Hebben zij echt last van keuzestress of net van prangende werkloosheid? En voelen ze zich wel eens gediscrimineerd?

woensdag 11 maart: dertigers

Dit is de babyboomgeneratie. Dag vrijheid en impulsiviteit, hallo kinderen… Of toch maar geen kinderen? Hoe omgaan met een leven dat altijd gepland is? Gezin boven carrière? En wat met het "Is dit alles?"-gevoel?

woensdag 18 maart: veertigers

Veertigers blikken terug op dingen die je als veertiger kan en die je nog niet kon toen je twintig was. Zoals je goed voelen zonder make-up, de waarheid vertellen, je niet laten verleiden tot de hypes van de maand...

De onderwerpen die in Generation M aan bod komen worden vaak voorgesteld door de luisteraars zelf. “Onlangs kregen we de vraag van een 19-jarige om eens een uitzending te maken over misverstanden tegenover jongeren", legt dj Karolien Debecker uit. “We zijn niet verwend, onverantwoord en al zeker geen luieriken, aldus de jonge luisteraar”. Vandaar het idee om eens in te zoomen op verschillende generaties en om ze met elkaar te laten communiceren.”

Generation M: van maandag tot en met woensdag van 22 tot 24 uur op MNM, met Karolien Debecker

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator MNM, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos