Skip to Content
Geena Lisa presenteert Radio 2 Zomerhit

Geena Lisa presenteert Radio 2 Zomerhit

Live startshow op maandag 20 juli vanuit Blankenberge

Geena Lisa presenteert op zaterdag 22 augustus de 41e editie van Radio 2 Zomerhit vanop de zeedijk in Blankenberge. Tijdens een zomerse muziekshow reikt Radio 2 naar jaarlijkse gewoonte prijzen uit aan de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar, met als belangrijkste award die voor “Zomerhit van het jaar”.

Op maandag 20 juli geeft Geena Lisa de aftrap van de stemming van Zomerhit, tijdens een live-uitzending op de pier in Blankenberge. Tussen 13 en 16 uur worden de genomineerden bekendgemaakt voor volgende categorieën:

  • Beste zanger
  • Beste zangeres
  • Beste groep
  • Beste ambiance
  • Doorbraak
  • Beste Nederlandstalig lied

De shortlist zal bekendgemaakt worden door winnaars van voorbije jaren: 2 Fabiola, Barbara Dex, Christoff, Jelle Cleymans, Bandits en Bart Kaëll. En omdat ze er dan toch zijn, zingen ze graag nog een van hun liedjes voor het aanwezige publiek.

Vanaf maandag kunnen de luisteraars ook stemmen om hun favoriete zomerhit te nomineren voor de Radio 2 Zomerhittrofee. De eerste ronde loopt tot vrijdag 14 augustus om 12 uur. Op maandag 17 augustus worden de vier finalisten bekendgemaakt. 

Startshow Radio 2 Zomerhit: op maandag 20 juli van 13 tot 16 uur vanuit Blankenberge, met Geena Lisa
Radio 2 Zomerhit: op zaterdag 22 augustus om 20.30 uur live in Blankenberge en op Radio 2, op zondag 23 augustus om 20.30 uur op Eén

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos