Skip to Content
FOTO & VIDEO | Dit was Iedereen Klassiek

FOTO & VIDEO | Dit was Iedereen Klassiek

5.500 liefhebbers van klassieke muziek zakken af naar Concertgebouw in Brugge

Gamen of aquagymen met live orkestbegeleiding, een virtuele muzikale trip maken of zelf een orkest dirigeren. Het kon allemaal vandaag in en rond het Concertgebouw in Brugge. Radiozender Klara, Concertgebouw Brugge, Brugge Plus en Stad Brugge sloegen dit jaar voor de tweede keer de handen in mekaar om jong en oud, kenners en niet-kenners samen te brengen rond klassieke muziek. Met succes: de organisatoren schatten dat er maar liefst 5.500 liefhebbers van klassieke muziek afzakten naar het Concertgebouw in Brugge voor Iedereen Klassiek. Bovendien genoten nog duizenden anderen van klassieke muziek op diverse locaties in de Brugse binnenstad.

Hieronder vindt u een foto- en videoverslag van Iedereen Klassiek 2014.

Participatie en interactiviteit stonden centraal in het programma van Iedereen Klassiek. Zo zongen vanmorgen zeshonderd enthousiaste amateurzangers samen koralen van Bach.

Op Iedereen Klassiek ging ook "In C" in wereldpremière. Met die digitale applicatie kan iedereen online meespelen met het legendarische muziekstuk "In C" van Terry Riley. Tijdens Iedereen Klassiek speelden muzikanten het werk live, samen met tabletspelers uit het publiek en vanover de hele wereld.

En er werd ook gegamed. In Brugge kon je vandaag "Assassins Creed IV: Black Flag" spelen met live orkestbegeleiding, een unieke ervaring.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Klara, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos