En de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee zijn...

En de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee zijn...

Uitreiking tijdens liveshow op zaterdag 23 augustus

Zaterdag 16 augustus 2014 — Vanavond zijn tijdens de uitzending van Vlaanderen muziekland op Eén de genomineerden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee 2014 bekendgemaakt. De uitreiking gebeurt op zaterdag 23 augustus tijdens een muzikale liveshow die op Radio 2 en Eén uitgezonden wordt.

De genomineerden zijn (in alfabetische volgorde):

  • 2 Fabiola feat. Loredana - She’s After My Piano
  • Christoff - M’n beste vriend
  • Clouseau - Laatste keer
  • De Romeo’s - Deze is voor Julia

Vanaf vanavond kan er op de websites van Eén en Radio 2 gestemd worden voor de Radio 2 Zomerhit-trofee 2014. Tijdens de uitzending van Radio 2 Zomerhit 2014 kan er ge-sms't worden voor de vier genomineerden.

 

Over Radio 2 Zomerhit 2014

Op zaterdag 23 augustus verzamelt de Vlaamse muziekwereld aan onze kust voor de veertigste editie van Radio 2 Zomerhit. Voor het eerst in veertien jaar vindt het zomerse muziekfeest opnieuw plaats aan het Havenplein in Blankenberge, waar het evenement van 1977 tot en met 2000 ook georganiseerd werd.  

Geena Lisa en Bart Peeters verwelkomen op 23 augustus een pak Vlaamse artiesten voor een spetterende liveshow, die zowel op Radio 2 als op Eén te volgen zal zijn. Naast de Radio 2 Zomerhit-trofee worden nog prijzen in zeven categorieën uitgereikt: beste zanger, beste zangeres, beste performance, beste ambiance, beste doorbraak, beste Nederlandstalige lied en - nieuw dit jaar - beste groep.

Tijdens de week van 18 augustus maakt Radio 2 elke dag de genomineerden bekend in een van de vijf categorieën waarop het brede publiek kan stemmen (zanger, zangeres, groep, ambiance en Nederlandstalige lied).