Skip to Content
Een vriendschappelijke derby der Lage Landen: Holland-België op Radio 1

Een vriendschappelijke derby der Lage Landen: Holland-België op Radio 1

Vanaf 4 juli elke zaterdag van 11 tot 13 uur

Radio 1 haalt deze zomer de band tussen buurlanden België en Nederland wat strakker aan in "Holland-België". In het nieuwe programma zoeken Ruth Joos en Friedl' Lesage uit wat de Lage Landen elkaar te bieden hebben: waar zitten de verschillen, waar de gelijkenissen, wat kunnen we van elkaar leren?

Elke uitzending ontvangen ze een Nederlandse en een Belgische gast die elkaars evenknie zijn. Zo komen onder meer cabaretiers Youp van 't Hek en Wim Helsen langs.

Holland-België: elke zaterdag in juli en augustus van 11 tot 13 uur op Radio 1.

Een verbale en vriendschappelijke derby

200 jaar geleden werd het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden opgericht. België en Nederland zijn niet lang samen gebleven, maar Radio 1 brengt deze zomer de buurlanden weer dichter bij elkaar in het programma Holland-België.

Ruth Joos en Friedl’ Lesage nemen afwisselend de presentatie voor hun rekening: Ruth Joos van 4 juli tot en met 1 augustus, en Friedl' Lesage van 8 tot en met 29 augustus.

"Holland-België is een verbale en vriendschappelijke derby der Lage Landen", aldus Joos.

Belgische en Nederlandse gasten

Elke uitzending is rond een thema gecentreerd, waarbij de presentator op zoek gaat naar de gelijkenissen en verschillen tussen de twee landen. Telkens worden twee gasten, een Nederlander en een Belg, ontvangen die in hetzelfde vakgebied actief zijn. Zo komen onder meer de ‘utopisten’ Rutger Bregman en David Van Reybrouck langs, de cabaretiers worden vertegenwoordigd door Youp van ’t Hek en Wim Helsen, en de juristen door Inez Weski en Sven Mary.

Holland-België: vanaf 4 juli elke zaterdag in juli en augustus van 11 tot 13 uur op Radio 1.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos