Drie jaar na gemeenteraadsverkiezingen: Radio 1 maakt stand van je stad op

Drie jaar na gemeenteraadsverkiezingen: Radio 1 maakt stand van je stad op

Vijf steden, vijf debatten, vijf burgemeesters

Vrijdag 2 oktober 2015 — Op 14 oktober is het precies drie jaar geleden dat de gemeenteraadsverkiezingen plaatsvonden. De lokale besturen zijn dus halfweg hun legislatuur. Een ideaal moment, vonden ze bij Radio 1, om de balans op te maken in enkele grote steden. Wat is er veranderd sinds oktober 2012? Welke verkiezingsbeloften zijn al ingelost en wat ligt er nog op de plank voor de komende jaren? Hoe evalueren de inwoners het nieuwe bestuur?

Van maandag 5 tot en met vrijdag 9 oktober strijkt De wereld vandaag neer in het hart van vijf grote steden: Antwerpen (maandag 5.10), Genk (dinsdag 6.10), Brussel (woensdag 7.10), Gent (donderdag 8.10) en Kortrijk (vrijdag 9.10). Inwoners krijgen de kans om hun persoonlijke vraag te stellen aan de burgemeester, die om 17 uur in debat treedt met de oppositie. Politieke experten Marc Van de Looverbosch, Johny Vansevenant en Bert Rymen modereren het gesprek.

Ook in De ochtend wordt de stand van je stad opgemaakt. Dennis Van den Buijs en Ruth Roets zoomen in op verschillende steden en gemeentes met reportages en studiogesprekken. Op maandag 5 oktober trapt de ploeg van De ochtend de reeks af met een peiling in Antwerpen. Hoe zouden de Antwerpenaren vandaag stemmen en hoe tevreden zijn ze over het nieuwe stadsbestuur? De Radio 1-luisteraars horen het maandag, vanaf 6 uur, op Radio 1. 

De stand van je stad: van 5 tot en met 9 oktober in De ochtend (6-9 uur) en De wereld vandaag (19-19 uur) op Radio 1