Skip to Content
Dit zijn de genomineerden voor Radio 2 Zomerhit 2015...

Dit zijn de genomineerden voor Radio 2 Zomerhit 2015...

De stemming voor de 41e editie van Radio 2 Zomerhit is gestart. Vandaag maakte Geena Lisa tijdens een live radioprogramma vanuit Blankenberge de genomineerden bekend voor de verschillende categorieën. Stemmen kunnen de Radio 2-luisteraars online op radio2.be. Daar kunnen de luisteraars op radio2.be ook hun favoriete zomernummer nomineren voor de Zomerhittrofee. Tijdens een zomerse muziekshow op 22 augustus reikt Radio 2 naar jaarlijkse gewoonte en al voor de 41e keer prijzen uit aan de beste Vlaamse artiesten van het afgelopen jaar.

Dit zijn de genomineerden in de verschillende categorieën (alfabetische volgorde):

BESTE ZANGER
Bart Peeters
Paul Michiels
Stan Van Samang
Will Tura

BESTE ZANGERES
Emma Bale
Lissa Lewis
Selah Sue
Slongs Dievanongs

BESTE GROEP
De Geest
Lost Frequencies
The Scabs
Vaya Con Dios

BESTE AMBIANCE
Bart Kaëll
Christoff
De Romeo's
Steve Tielens

DOORBRAAK
De Geest
Emma Bale
Lissa Lewis
Tourist LeMC

BESTE NEDERLANDSTALIG NUMMER
"Goeiemorgend goeiendag" - Stan Van Samang
"Koning Liefde" - Tourist LeMC
"Lepeltjesgewijs" - Bart Peeters
"Maan" - De Geest

Wie uiteindelijk per categorie de meeste stemmen achter zijn of haar naam heeft gekregen, wordt op zaterdag 22 augustus bekendgemaakt tijdens een muzikale liveshow, die op Radio 2 en dag nadien op Eén uitgezonden wordt. Geena Lisa presenteert Radio 2 Zomerhit dit jaar, live op de zeedijk in Blankenberge.

Zomerhittrofee

De genomineerden voor bovenstaande categorieën werden gekozen door een jury van mediajournalisten en muziekkenners. Wie genomineerd wordt voor de Zomerhittrofee bepalen de Radio 2-luisteraars zelf. Zij kunnen vanaf vandaag hun favoriete zomerplaat nomineren op radio2.be. In een tweede ronde kunnen de luisteraars op een shorlist van vier genomineerden hun stem uitbrengen. De winnaar wordt bekroond met de felbegeerde Radio 2 Zomerhittrofee. Vorig jaar won 2 Fabiola feat. Loredana de trofee voor het nummer "She's After My Piano". 

Radio 2 Zomerhit: op zaterdag 22 augustus om 20.30 uur live in Blankenberge en op Radio 2, op zondag 23 augustus om 20.30 uur op Eén, met Geena Lisa

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos