Skip to Content
Dit zijn de genomineerden voor Goed gezien 2014

Dit zijn de genomineerden voor Goed gezien 2014

Onder de noemer "Goed gezien" gingen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting samen met Het Nieuwsblad een zomer lang op zoek naar lokale initiatieven die van een buurt een warme, aangename buurt maken. Uit alle inzendingen heeft de jury vijf initiatieven, een per provincie, genomineerd. Die winnen alvast een geldprijs van duizend euro. Het project dat uiteindelijk wint, krijgt daar nog eens duizend euro bovenop en van het project worden starterspakketten gemaakt zodat iedereen het kan toepassen in zijn of haar buurt.

Dit zijn de genomineerden:

Antwerpen - De Concertgarage
Stefan en Leen uit Ranst maken maandelijks hun garage leeg om er een concert of comedyavond te organiseren voor maximum 35 personen.

Limburg - De Hasselbraam
Een stadstuintje in hartje Hasselt dat onderhouden wordt door Tinne en haar buren.

Oost-Vlaanderen - Het Spilvarken
Drie varkentjes die in de stad Gent worden verzorgd door Nathalie en haar dertig hulpboeren.

Vlaams-Brabant/Brussel - KOTKOT
Kippen, schapen en een compostezel. Kortom een kleine dierenboerderij in Sint-Jans-Molenbeek, opgestart door Ruth en de hele buurt.

West-Vlaanderen - De Instrumentheek
Een idee bedacht door Jelle en zijn vrienden uit Kortrijk om materialen uit te lenen in plaats van (onnodig) aan te kopen.

Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting gaan nu op zoek naar mensen die zich engageren om een van die initiatieven ook in de eigen buurt uit te rollen. Tot en met 24 november om 12 uur kan iedereen stemmen via de website van Radio 2. Daar kunnen alle reportages herbeluisterd worden. Stemmen betekent niet alleen dat mensen het project leuk vinden, maar ook dat ze zich engageren om het project in hun buurt op te zetten.

Het initiatief dat de meeste aanhangers verzamelt, krijgt een geldprijs van duizend euro en wordt in heel Vlaanderen vermenigvuldigd met behulp van een starterspakket. Elke persoon die gestemd heeft op het winnende project maakt kans op zo een starterspakket om hetzelfde initiatief op te starten in zijn of haar buurt.

De winnaar wordt bekendgemaakt tijdens een live-uitzending van Avondpost op zaterdag 6 december.

Kleine buurtinitiatieven

Met "Goed gezien" plaatsen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting, samen met Het Nieuwsblad, kleine buurtinitiatieven in de kijker. Weerman Frank Deboosere is peter van de actie. “Dergelijke initiatieven moeten gekoesterd worden en verdienen navolging”, aldus Frank Deboosere. “Maar mensen die zich voor hun straat, wijk of buurt engageren zijn vaak heel bescheiden.”

De actie Goed gezien ontstond uit het Luisternetwerk van de Koning Boudewijnstichting. Dat is een netwerk van lokale antennes die nieuwe of hardnekkige sociale problemen signaleren zoals armoede bij zelfstandigen, ondervoeding van senioren, gebrek aan solidariteit in de buurt…

De actie is dit jaar aan haar tweede editie toe.

Contacteer ons
Josse Abrahams Woordvoerder Koning Boudewijnstichting
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Josse Abrahams Woordvoerder Koning Boudewijnstichting
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos