Skip to Content
Dit zijn de acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2016

Dit zijn de acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2016

De acht finalisten van De Nieuwe Lichting 2016 zijn: Clear Season, Equal Idiots, Froze, Hulder, Modern Art, normanhoffman, RHEA en Wanthanee. Dat maakte Vincent Byloo vanmiddag bekend op Studio Brussel. Vanaf vandaag tot en met vrijdag 5 februari om 18 uur kan iedereen via stubru.be stemmen op haar of zijn drie favoriete bands.

Meer dan 800 jonge, Belgische bands schreven zich in voor De Nieuwe Lichting. Daaruit stelde Studio Brussel de voorbije maanden zestig geselecteerden voor. Vervolgens selecteerde een vakjury acht finalisten, die vanmiddag werden bekendgemaakt op Studio Brussel. De vakjury bestond uit Flip Kowlier, Isolde Lasoen, Jan Paternoster, Pukkelpop-programmator Eppo Janssen. Juryvoorzitster was Kirsten Lemaire. 

Vanaf 16 uur vanmiddag tot en met vrijdag 5 februari om 18 uur kan het brede publiek via stubru.be stemmen op hun drie favoriete bands. Volgende week vrijdag spelen alle acht finalisten live in de AB en worden de drie winnaars bekendgemaakt. Zij vormen samen De Nieuwe Lichting van 2016.

Dit zijn de acht finalisten (in alfabetische volgorde):

Clear Season - "Don't Take Too Long" (Kortrijk)
Equal Idiots - "Salmon Pink" (Hoogstraten)
Froze - "Ongekroonde koning" (Gent)
Hulder - "Spirals" (Gent)
Modern Art - "Hindenburg" (Gent)
normanhoffman - "Amper Panter" (Antwerpen)
RHEA - "Never Out Of Sight" (Gent)
Wanthanee - "Only Shadows Remain" (De Panne)

Hoe zou het nog zijn met De Nieuwe Lichting?

Sinds 2013 stelt Studio Brussel elk jaar een nieuwe lichting voor aan het brede publiek, drie jonge beloftevolle bands of muzikanten die alles in huis hebben om de toekomst van de Belgische muziek mee te bepalen. "De Nieuwe Lichting is ons keurmerk voor jong, aanstormend talent van eigen kweek", aldus Studio Brussel-nethoofd Jan Van Biesen. "En wij geven hen het grote publiek dat ze verdienen."

In 2013 schoof Studio Brussel Tout va bien, Soldier's Heart, Rhinos Are People Too naar voor als De Nieuwe Lichting. Twee jaar geleden bestond De Nieuwe Lichting uit Brihang, Amongster en Folie Douce. Vorig jaar nog waren I Will, I Swear, Zinger en St. Grandson De Nieuwe Lichting. Wat heeft "De nieuwe lichting" voor hen betekend? Ontdek het hier

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Studio Brussel, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos