Skip to Content
Dit najaar presentatiewissels op Radio 1

Dit najaar presentatiewissels op Radio 1

Xavier Taveirne naar "De wereld vandaag", Dennis van den Buijs naar "De ochtend"

In september start het nieuwe radioseizoen en dat houdt enkele presentatiewissels in voor Radio 1. Vanaf dit najaar presenteert Dennis van den Buijs naast Ruth Roets elke werkdag "De ochtend". "Het zal wennen zijn, elke dag m'n wekker zo vroeg zetten", zegt van den Buijs. "Maar ik kijk er naar uit om samen met de ploeg van "De ochtend" en met hetzelfde enthousiasme als Xavier de Radio 1-luisteraars 's morgens door de actualiteit te gidsen."

Xavier Taveirne zal vanaf september afwisselend met Ruth Joos "De wereld vandaag" presenteren. Daarover vertelt Taveirne: "Na drie heel leuke seizoenen van "De ochtend" wilde ik graag terug een wat regelmatiger dagritme. (lacht) Ik heb er enorm veel zin in om samen met Ruth "De wereld vandaag" te gaan maken." 

Lien De Cooman, momenteel een van de vaste nieuwsstemmen op jongerenzender MNM, neemt het Radio 1-programma "Bonus" over van van den Buijs. Els Aeyels, die tot het einde van dit seizoen afwisselend met Ruth Joos "De wereld vandaag" presenteert, stapt in september over naar verslaggeving. Ze zal onder meer de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan volgen voor radionieuws en -duiding.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos