Skip to Content
'De Inspecteur' gaat de strijd aan met garantieproblemen

'De Inspecteur' gaat de strijd aan met garantieproblemen

Dit jaar al 390 klachten over de wettelijke garantie bij de FOD Economie

Garantie is bij uitstek het grootste consumentenprobleem bij het Radio 2- programma 'De Inspecteur'. En bij de Federale Overheidsdienst (FOD) Economie kregen ze dit jaar al 390 klachten over de wettelijke garantie. Hoe zit het met producten en hun garantie? Hoe weet je waar je precies recht op hebt en wanneer? 

'De Inspecteur' pakt deze week dit prangende consumentenprobleem aan. Sven Pichal beantwoordt samen met de FOD economie en Test Aankoop de vragen van de luisteraars over de garantie. En hij schakelt ook zijn VRT-collega's van consumtenprogramma's in. Samen met Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren, Danira Boukhriss Terkessidis, Kobe Ilsen en Thomas Vanderveken zingt Sven 'het garantielied' zodat het voor eens en altijd duidelijk is hoe het zit met de garantieregels: https://www.youtube.com/watch?v=IAoeWvn5lqI&feature=youtu.be

'De garantieweek' van De Inspecteur, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september tussen 8 en 9 uur

Sven Pichal:

“Een aantal winkeliers profiteren ervan dat consumenten de garantieregels maar half en half kennen en sturen ze vaak zonder oplossing opnieuw naar huis.

Elke dag nog krijg ik van onze luisteraars verhalen en vragen over de garantiewetgeving. Daarom haal ik deze week alles uit de kast zodat de Radio 2-luisteraars de regels door en door kennen en ze op hun strepen kunnen staan als een product te snel stuk is.”

In 2016 al 390 meldingen over problemen met garantie 

Volgens de FOD Economie kwamen er bij hen dit jaar al 390 meldingen binnen. Vorig jaar ontving de FOD Economie in totaal 551 klachten over de wettelijke garantie. Chantal De Pauw, woordvoerster van de FOD Economie:

"De klachten gaan vooral over het weigeren van de verkoper om de wettelijke garantie toe te passen, over oplossingen die op zich laten wachten (uitblijven van een reactie, veelvuldige herstellingen, …), over onenigheid over de aangereikte oplossing en over het aanrekenen van kosten door de verkoper. De meeste klachten hebben betrekking op consumentenelektronica, op nieuwe en tweedehandswagens en op meubelen."

Sven en collega's zingen samen garantielied

Sven Pichal heeft ook de hulp in geroepen van zijn VRT- collega’s Britt Van Marsenille, Jan Van Looveren, Danira Boukhriss Terkessidis, Kobe Ilsen en Thomas Vanderveken. Samen zingen ze een lied, op tekst van Bart Herman, zodat de luisteraars de regels rond garantie beter begrijpen en kunnen onthouden: https://www.youtube.com/watch?v=IAoeWvn5lqI&feature=youtu.be

De garantieweek van De Inspecteur, van maandag 5 tot en met vrijdag 9 september tussen 8 en 9 uur op Radio 2

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos