Skip to Content

De Eregalerij eert Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven

Inauguratie in Oostende op donderdag 5 februari 2015

Radio 2 en SABAM FOR CULTURE nemen dit jaar Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven op in De Eregalerij voor een "Leven vol Muziek". De inauguratie volgt op donderdag 5 februari 2015 tijdens een feestelijke en muzikale liveshow vanuit het Kursaal in Oostende.

Een "Leven vol Muziek"

De Eregalerij van Radio 2 en SABAM FOR CULTURE bekroont zowel tijdloze liedjes als artiesten. Welke liedjes dit jaar worden opgenomen in de lijst wordt pas op 5 februari bekendgemaakt tijdens de liveshow van De Eregalerij vanuit het Kursaal in Oostende. Die avond zullen ook Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven geëerd worden voor een leven vol muziek. In februari van dit jaar viel die eer nog te beurt aan zangers Salvatore Adamo en Jimmy Frey.

Roland Van Campenhout wordt gelauwerd voor zijn veelzijdig talent en ontelbare samenwerkingen met andere Vlaamse artiesten. Dani Klein voor haar lange internationale carrière en opmerkelijke stem. Roland Verlooven, de man achter onder andere Willy Sommers, voor zijn schrijftalent en neus voor nieuw talent.

Dani Klein is op zondag 21 december te gast in "De Rotonde" (9-11 uur) bij Christel Van Dyck.   

De Eregalerij van  de Vlaamse Klassiekers is een initiatief van Radio 2 en SABAM FOR CULTURE en ontstond in het jaar 2000. Elk jaar worden artiesten gelauwerd die een belangrijke rol hebben gespeeld in het muzikale leven in Vlaanderen. 

Een overzicht van de laureaten de vorige jaren vind je hier: http://www.radio2.be/de-eregalerij/de-laureaten-van-2014

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos