De Eregalerij eert Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme

De Eregalerij eert Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme

Inauguratie in Oostende op donderdag 4 februari 2016

Donderdag 19 november 2015 — Radio 2 en SABAM FOR CULTURE nemen dit jaar Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme op in De Eregalerij voor een "Leven vol Muziek". De inauguratie volgt op donderdag 4 februari 2016 tijdens een feestelijke en muzikale liveshow vanuit het Kursaal in Oostende.

Een "Leven vol Muziek"

De Eregalerij van Radio 2 en SABAM FOR CULTURE bekroont zowel tijdloze liedjes als artiesten. Welke liedjes dit jaar worden opgenomen in de lijst wordt pas op 4 februari bekendgemaakt tijdens de liveshow van De Eregalerij vanuit het Kursaal in Oostende. Die avond zullen ook Nicole & Hugo, Zjef Vanuytsel en Sylvain Vanholme geëerd worden voor een leven vol muziek. In februari van dit jaar viel die eer nog te beurt aan Roland Van Campenhout, Dani Klein en Roland Verlooven.

Over de laureaten

Nicole & Hugo delen al sinds 1970 een muzikaal leven en scoorden sindsdien veel Vlaamse hits. Ze werden twee keer geselecteerd om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. In 2008 maakten ze nog een geslaagde comeback met het nummer "Pastorale". 

Ook Zjef Vanuytsel verdient volgens de jury een plaats in De Eregalerij. Met zijn debuutalbum "De Zotte Morgen" (1970) wist Zjef meteen een plaats te veroveren in de kleinkunstscène. "De muziek van Zjef zal ongetwijfeld een blijvende invloed hebben op de komende generaties kleinkunstartiesten en daarom mag hij niet ontbreken in de Eregalerij van Radio 2", aldus de jury.

Sylvain Vanholme krijgt naamsbekendheid in 1968, wanneer hij samen met Freddy Nieuland de band Wallace Collection bekend van de hit "Daydream" uit de grond stampt. In de jaren zeventig maakt Vanholme de wereldbekende single "Copacabana" met zijn band Two Men Sound. Deze hit bezorgt hem internationaal succes. Vanholme is ook een grote man achter de schermen en werkte trots samen met sterren als Jo Lemaire, The Machines, The Kids, Johan Verminnen, De Kreuners en Gorki.

De Eregalerij van  de Vlaamse Klassiekers is een initiatief van Radio 2 en SABAM FOR CULTURE en ontstond in het jaar 2000. Elk jaar worden artiesten gelauwerd die een belangrijke rol hebben gespeeld in het muzikale leven in Vlaanderen.