"De concertgarage" uit Ranst winnaar Radio 2-actie Goed gezien

Goed-gezien.jpg

"De concertgarage" uit Ranst is de grote winnaar van Goed gezien 2014. Met die actie stimuleren Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting in samenwerking met Het Nieuwsblad kleine lokale initiatieven die van een wijk een aangename buurt maken. Van het winnende initiatief geven de organisatoren startespakketten weg zodat ook anderen aan de slag kunnen en een concertgarage inrichten.

Starterspakket
Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting stellen een starterpakket samen om anderen op weg te helpen om zelf een concertgarage in te richten. Vanaf 6 december kunnen mensen zich inschrijven op de website van Radio 2. Zo maken zij kans op één van de starterspakketten. Op basis van de beste motivatie worden er vijf winnaars, een per provincie, gekozen. Het is de bedoeling dat die personen zich inzetten om op regelmatige basis een concert in hun garage te organiseren.

De winnaars van het starterspakket krijgen een eigen lichtinstallatie om professionele optredens te organiseren. Ook regelt Radio 2 voor elke concertgarage een Vlaamse artiest die tijdens het eerste concert zal optreden. De eerste optredens van de “nieuwe concertgarages” moeten plaatsvinden tussen februari en juni 2015.

Op 6 december zendt Radio 2 met Avondpost (16-18 uur) live uit vanuit De concertgarage in Ranst.

Over Goed gezien
Onder de noemer "Goed gezien" gingen Radio 2 en de Koning Boudewijnstichting samen met Het Nieuwsblad een zomer lang op zoek naar lokale initiatieven die van een buurt een warme, aangename buurt maken. Uit alle inzendingen nomineerde de jury vijf initiatieven, een per provincie. De projecten werden weerhouden voor een aantal factoren waaronder vrijwillig, laagdrempelig, sociaal coherent en vermenigvuldigbaar. Die kregen alvast een geldprijs van duizend euro. 

De concertgarage uit Ranst, de uiteindelijke winnaar van Goed gezien 2014, krijgt daar nog eens duizend euro bovenop en van het project worden starterspakketten gemaakt zodat iedereen het kan toepassen in zijn of haar buurt.

Koning Boudewijnstichting

Josse Abrahams

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be