Skip to Content

Cultuur in de klas: cool of klef?

Thema-uitzending Hautekiet over cultuur in het onderwijs

Hoe maak je jongeren warm voor cultuur? Via het onderwijs bijvoorbeeld, maar wordt cultuur wel op een toegankelijke manier gebracht? Het Radio 1-programma "Hautekiet" zoekt het op vrijdag 10 oktober uit tijdens een thema-uitzending rond cultuur in het onderwijs.

Hoe kunnen leerlingen de smaak te pakken krijgen voor cultuur? Ligt het aan het enthousiasme van de leraar? En moet er meer gebruik gemaakt worden van nieuwe media om jongeren warm te maken voor cultuur? Heeft het vak esthetica nog nut? En wat met de verplichte leeslijst? Is dat nog van deze tijd? Deze en andere vragen stelt Hautekiet. Leerlingen, leraren, luisteraars en kunstenaars krijgen een stem in het debat.

Jan Hautekiet zendt op vrijdag 10 oktober live uit vanuit het Radiohuis in Leuven waar de VRT in samenwerking met Canon Cultuurcel en Magda een inspiratiedag organiseert voor leerkrachten rond cultuur in het onderwijs. 

Iedereen Klassiek

De collega's van Klara zijn er in ieder geval van overtuigd dat cultuur in al haar vormen, en dus ook klassieke muziek, voor jong en oud toegankelijk gebracht kan worden. De dag na de thema-uitzending van Hautekiet, op zaterdag 11 oktober, brengt de radiozender mensen van 7 tot 77 jaar samen rond klassieke muziek op het evenement Iedereen Klassiek. Gamen of aquagymen met live orkestbegeleiding, een virtuele muzikale trip maken of zelf een orkest dirigeren. Het kan allemaal nu zaterdag in en rond het Concertgebouw in Brugge. Hier vind je meer info en het programma van Iedereen Klassiek.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 1, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos