Skip to Content
Britt Van Marsenille, Ruben Van Gucht en Sven Pichal nieuwe Radio 2-stemmen

Britt Van Marsenille, Ruben Van Gucht en Sven Pichal nieuwe Radio 2-stemmen

Radio 2 verwelkomt heel wat nieuwe presentatoren dit najaar. Britt Van Marsenille wordt naast Anja Daems en Cathérine Vandoorne de derde gastvrouw van het programma "De Madammen" en Sven Pichal presenteert vanaf 8 september dagelijks "De inspecteur". Op zaterdagmorgen blikt Sporzagezicht Ruben Van Gucht terug op de actualiteit van de voorbije week in zijn eigen ontbijtshow.

De eerste week van september is "Vraag-het-aan-week" op Radio 2. Van maandag 1 tot en met zaterdag 6 september draait de radiozender alleen maar verzoekjes van zijn luisteraars. Een week later dan de andere radiozenders van de openbare omroep start Radio 2 met zijn najaarsschema. Maar de zender pakt dan wel uit met een rits nieuwe namen.

Zo vervangt Britt Van Marsenille, bekend van het Eén-programma Voor hetzelfde geld, vanaf de week van 22 september Leki bij De Madammen, die zich terug gaat focussen op haar eigen projecten. Radio 2 kiest er trouwens voor om voortaan elk radioseizoen een nieuwe derde Madam naast Anja Daems en Catherine Vandoorne te laten presenteren.

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: "Toen we vorig jaar Leki voorstelden als nieuwe Madam, creëerde dat veel dynamiek bij De Madammen. Een nieuwe collega zorgt voor nieuwe invalshoeken, andere thema's die aan bod komen... Dat vonden we zo tof dat we er vanaf nu voor kiezen om elk jaar een nieuwe derde Madam voor te stellen."

Ook voormalig Radio 1-presentator en Volt-reporter Sven Pichal is nieuw bij Radio 2. Vorige week raakte al bekend dat Pichal vanaf 8 september op weekdagen het consumentenprogramma De inspecteur (8-9 uur) zal presenteren.

Weekend

Nieuw in het weekend is Ruben Van Gucht. Ruben presenteert vanaf 13 september elke zaterdagochtend van 8 tot 10 uur een ontbijtshow met live publiek. Daarin blikt de nieuwe Radio 2-presentator terug op de actualiteit van de week. Daarnaast blijft Van Gucht ook aan de slag als journalist voor Sporza.

Het programma, waarvan later de titel bekendgemaakt zal worden, komt in de plaats van En nu serieus. Christel Van Dyck, die het programma zes seizoenen lang presenteerde, krijgt dit najaar een gloednieuw programma op zondagmorgen: De rotonde. Daarvoor trekt Christel naar Westende waar ze elke zondag van 8 tot 10 uur een boeiende, bekende gast ontvangt in voormalig hotel De Rotonde. Met de zee als decor praat Van Dyck met haar gast over de rotonde van zijn of haar leven. Welke wegen zijn ze ingegaan en waarom? Het levert grappige herinneringen en diepe mijmeringen op. Met hier en daar een vrolijke noot van comedians William Boeva, Han Coycke en Erhan Demirci.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos