Skip to Content
Billie Jean van Michael Jackson beste eightiesplaat volgens Radio 2-luisteraars

Billie Jean van Michael Jackson beste eightiesplaat volgens Radio 2-luisteraars

De luisteraars van Radio 2 hebben "Billie Jean" van Michael Jackson verkozen tot de beste plaat van de jaren '80. "I Want To Break Free" van Queen eindigt op de tweede plaats. Bryan Adams, vorig jaar op de eerste plaats, vervolledigt het podium met "Summer Of '69".

De afgelopen dagen stemden de Radio 2-luisteraars massaal voor de jaarlijkse Top 80 van de jaren '80 die de radiozender vandaag uitzond. Radio 2 kreeg bijna tienduizend stemmen binnen. 

"Billie Jean" van Michael Jackson staat dit jaar voor het eerst op één in de lijst. "Summer Of '69" van Bryan Adams, dat vorig jaar nog op de eerste plaats stond, eindigt dit jaar op de derde plaats.

Het hoogst genoteerde Vlaamse nummer is "Ik mis je zo" van Will Tura dat op de zesde plaats staat. In totaal zijn veertien nummers in de top 80 van Vlaamse makelij. 

Dit is de volledige top tien:

1 (4) "Billie Jean" - Michael Jackson 
2 (5) "I Want To Break Free" - Queen 
3 (1) "Summer Of '69" - Bryan Adams 
4 (2) "The Best"- Tina Turner 
6 (3) "Ik mis je zo" - Will Tura 
7 (11) "Money For Nothing" - Dire Straits
8 (18) "The River" - Bruce Springsteen
9 (9) "Just Can't Get Enough" - Depeche Mode
10 (17) "When The Lady Smiles" - Golden Earring

"Africa" van Toto is de sterkste stijger in de lijst. Het nummer stijgt 31 plaatsen, van 54 naar 23. "Centerfold" van J. Geils Band is dan weer de grootste daler: het nummer daalt 23 plaatsen, van 46 naar 69. 

De populairste artiesten van de jaren '80 zijn Dire Straits, Queen en Michael Jackson. Die artiesten komen elk drie keer voor in de top 80. 

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos