Bert Verbeke: “Ik ben beschaamd dat mijn stad zo weinig rekening houdt met rolstoelgebruikers. Ik kon niet eens naar het toilet"

MNM stuurt acteur door Gent in rolstoel

MNM-luisteraar Sofie Vanhoutte, die al tien jaar in een rolstoel zit, wou in het programma Generation M het de rolstoeltoegankelijkheid van Gent aanklagen. Ze stuurde daarom de Gentse acteur Bert Verbeke met een paar simpele opdrachten door Gent in een rolstoel. Het resultaat zie je in onderstaand filmpje. “Ik ben beschaamd dat mijn stad zo weinig rekening houdt met rolstoelgebruikers, ik kon niet eens naar het toilet", aldus Verbeke.

Deze week besteden een aantal VRT-netten aandacht aan toegankelijkheid voor personen met een handicap. Zo lanceerde Radio 2 op maandag 29 september een voorleesknop op zijn website en roept de zender zijn luisteraars op om de rolstoeltoegankelijkheid in Vlaanderen in kaart te brengen. Het Eén-programma Volt brengt vanavond dan weer een reportage over de rolstoeltoegankelijkheid van cafés en resaturants. Maandag maakte MNM nog radio voor doven.

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator MNM, VRT

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers
Woordvoerder aanbod VRT: radio, tv en online
02 741 90 26
[email protected]

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

Contact

Auguste Reyerslaan 52 1043 Brussel

www.vrt.be