Bert Verbeke: “Ik ben beschaamd dat mijn stad zo weinig rekening houdt met rolstoelgebruikers. Ik kon niet eens naar het toilet"

MNM stuurt acteur door Gent in rolstoel

Woensdag 1 oktober 2014 — MNM-luisteraar Sofie Vanhoutte, die al tien jaar in een rolstoel zit, wou in het programma Generation M het de rolstoeltoegankelijkheid van Gent aanklagen. Ze stuurde daarom de Gentse acteur Bert Verbeke met een paar simpele opdrachten door Gent in een rolstoel. Het resultaat zie je in onderstaand filmpje. “Ik ben beschaamd dat mijn stad zo weinig rekening houdt met rolstoelgebruikers, ik kon niet eens naar het toilet", aldus Verbeke.

Deze week besteden een aantal VRT-netten aandacht aan toegankelijkheid voor personen met een handicap. Zo lanceerde Radio 2 op maandag 29 september een voorleesknop op zijn website en roept de zender zijn luisteraars op om de rolstoeltoegankelijkheid in Vlaanderen in kaart te brengen. Het Eén-programma Volt brengt vanavond dan weer een reportage over de rolstoeltoegankelijkheid van cafés en resaturants. Maandag maakte MNM nog radio voor doven.

MNM: Bert Verbeke met een rolstoel door Gent