Bekende politici voor een dag ondernemer

Radio 1 en Radio 2 zetten Vlaamse ondernemers in de kijker

Woensdag 19 november 2014 — Naar aanleiding van de Dag van de ondernemer van Unizo maakt het Radio 1-programma "De ochtend" op vrijdag 21 november een thema-uitzending over ondernemerschap vanop een Brusselse vroegmarkt. En ook Radio 2 zet ondernemers een dag lang in de kijker. Zij laten in elke Vlaamse provincie verschillende politici meelopen met een lokale ondernemer.

Wat maakt ondernemerschap aantrekkelijk of net moeilijk vandaag? Wat drijft starters en herstarters om een bedrijf op te richten? Welke jonge getalenteerde ondernemers moeten we dringend leren kennen? Radio 1 praat in "De ochtend" met kleine en middelgrote ondernemers, met beleidsmakers en met handelaars op de Brusselse vroegmarkt, met oog voor de positieve verhalen die soms te weinig aandacht krijgen.

Geert Bourgeois vult broodautomaten

Op Radio 2 staan ondernemers op vrijdag 21 november een hele dag in de kijker. Het regionale ochtendprogramma "Start je dag" volgt lokale ondernemers die hulp krijgen van politici. In Hofstade vult Karl van "Broodnodig", samen met Geert Bourgois broodautomaten, in het rusthuis van Sint-Truiden steekt Meryem Almaci een handje toe en in Pittem helpt Francensco Vanderjeugd sleutelen aan retrofietsen. 

In Middagpost gaat Radio 2 op zoek naar de oudste familiebedrijven per provincie. 

Ben jij een ondernemer?

De Madammen lanceren dan weer een vragenlijst op de Radio 2-website waarmee je gemakkelijk kan testen of er een ondernemer in je schuilt. 

 

Contacteer ons

Pieter Van Eyndhoven

Perscoördinator VRT-radionetten

VRT