Skip to Content

Bekende politici voor een dag ondernemer

Radio 1 en Radio 2 zetten Vlaamse ondernemers in de kijker

Naar aanleiding van de Dag van de ondernemer van Unizo maakt het Radio 1-programma "De ochtend" op vrijdag 21 november een thema-uitzending over ondernemerschap vanop een Brusselse vroegmarkt. En ook Radio 2 zet ondernemers een dag lang in de kijker. Zij laten in elke Vlaamse provincie verschillende politici meelopen met een lokale ondernemer.

Wat maakt ondernemerschap aantrekkelijk of net moeilijk vandaag? Wat drijft starters en herstarters om een bedrijf op te richten? Welke jonge getalenteerde ondernemers moeten we dringend leren kennen? Radio 1 praat in "De ochtend" met kleine en middelgrote ondernemers, met beleidsmakers en met handelaars op de Brusselse vroegmarkt, met oog voor de positieve verhalen die soms te weinig aandacht krijgen.

Geert Bourgeois vult broodautomaten

Op Radio 2 staan ondernemers op vrijdag 21 november een hele dag in de kijker. Het regionale ochtendprogramma "Start je dag" volgt lokale ondernemers die hulp krijgen van politici. In Hofstade vult Karl van "Broodnodig", samen met Geert Bourgois broodautomaten, in het rusthuis van Sint-Truiden steekt Meryem Almaci een handje toe en in Pittem helpt Francensco Vanderjeugd sleutelen aan retrofietsen. 

In Middagpost gaat Radio 2 op zoek naar de oudste familiebedrijven per provincie. 

Ben jij een ondernemer?

De Madammen lanceren dan weer een vragenlijst op de Radio 2-website waarmee je gemakkelijk kan testen of er een ondernemer in je schuilt. 

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT-radionetten, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator VRT-radionetten, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos