Skip to Content
AUDIO | Hoorspel "Café Cuba" vanaf maandag 8 september op Radio 2

AUDIO | Hoorspel "Café Cuba" vanaf maandag 8 september op Radio 2

Vanaf maandag 8 september kunnen Radio 2-luisteraars genieten van "Café Cuba", een 46-delig radiofeuilleton dat zich afspeelt tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het hoorspel werd dit voorjaar opgenomen en kan rekenen op een topcast met in de hoofdrollen Stef Aerts, Bert Huysentruyt, Herbert Flack en Gène Bervoets.

Café Cuba is een verhaal over vriendschap, kunst en liefde tegen de achtergrond van de gruwelijke Eerste Wereldoorlog. Centraal staat Koenraad Verstockt (Stef Aerts), een jonge kunstenaar die aan het front belandt. Naast Stef Aerts herkennen de Radio 2-luisteraars de stemmen van Bert Huysentruyt, Ruth Bastiaensen, Jonas Vermeulen, Gène Bervoets, Mathias Sercu, Liesa Naert, Nico Sturm, Koen Van Impe, Katelijne Verbeke en vele anderen. Herbert Flack leent zijn stem aan verteller James Cullem.

De pilootaflevering van Café Cuba werd op 4 augustus uitgezonden. Op die dag was het precies honderd jaar geleden dat de Duitsers België binnenvielen en voor ons land de Eerste Wereldoorlog begon. Vanaf 8 september is Café Cuba elke weekdag tussen 17.30 en 18 uur in Avondpost te beluisteren. Een aflevering duurt ongeveer vijf minuten. De slotaflevering van het luisterspel is voorzien op 11 november, Wapenstilstand.

Elke aflevering van Café Cuba kan herbeluisterd worden op www.radio2.be en www.cafecuba.be. Op die plekken vinden de liefhebbers ook de verhalen terug die de makers van Cafe Cuba hebben geïnspireerd voor het radiofeuilleton.

Radio 2-nethoofd Jan Knudde: "Café Cuba is het product van een perfecte samenwerking tussen Radio 2, Het Geluidshuis en Gone West. Als radiozender die heel sterk inspeelt op wat regionaal leeft, werken we dit najaar nog meer samen met Gone West wat betreft de culturele herdenking van de Eerste Wereldoorlog in West-Vlaanderen. Zo sturen we op 17 oktober onze reporters van Radio 2 West-Vlaanderen uit langs het Lichtfront dat dan gevormd wordt. Maar liefst 10.000 vrijwilligers zullen met fakkels de frontlijn tussen Nieuwpoort en Ploegsteert verlichten. In een extra thema-uitzending brengen we uitgebreid verslag uit van de voorbereidingen en de verhalen achter de vrijwilligers."

Beluister hieronder de pilootaflevering en trailer van Café Cuba.

Het Geluidshuis

Voor de realisatie van Café Cuba deed Radio een beroep op Het Geluidshuis in Antwerpen, dat een jarenlange traditie heeft wat betreft het maken van hoorspelen. Het concept voor Café Cuba is van Koen Brandt en Stef De Paepe in samenwerking met In Flanders Fields Museum. Dirk Nielandt en Rudy Morren schreven het scenario. De regie is in handen van Leen Renders, de montage en techniek wordt verzorgd door Olivier Marga.

 

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos