Skip to Content
Aha! Radio 2 lanceert digitaal platform boordevol tips en ideeën

Aha! Radio 2 lanceert digitaal platform boordevol tips en ideeën

Met Aha! lanceert Radio 2 vandaag een nieuw digitaal platform boordevol handige weetjes, slimme trucs en creatieve ideeën voor alle Vlamingen. Het project ontkiemde in de VRT Start-up en vindt nu vruchtbare bodem op aha.radio2.be, op Facebook en op Pinterest. 

Moet je nu echt geld geven aan winterbanden? Wat is de ideale bedtijd voor je kinderen? Hoe beveilig je je computer het best? Allemaal onderwerpen die al eens aan bod komen in radio- en tv-programma's van de VRT. Met Aha! verzamelt Radio 2 al die inhoud voortaan op een nieuwe website zodat de informatie duurzaam beschikbaar is voor een breed publiek. 

Inspiratie van binnens- en buitenshuis

Alle artikels op Aha! zijn gebaseerd op een betrouwbare selectie van bronnen binnen en buiten de VRT. In de eerste plaats komt de inspiratie natuurlijk van moedermerk Radio 2 zelf. Daarnaast put Aha! ook uit research en uitzendingen van programma’s op andere zenders van de VRT, zoals Voor hetzelfde geld, Hautekiet en Ook getest op mensen. Maar tegelijk wordt Aha! ook een platform dat de beste en meest betrouwbare tips en filmpjes van het internet verzamelt, cureert en aanbiedt aan een Nederlandstalig publiek.

“Al jaren zitten we bij Radio 2 op een schat aan inhoud. Programma’s als De Madammen en De Inspecteur staan elke dag opnieuw bol van relevante onderwerpen, die boeiend, handig en leerrijk zijn voor meer mensen dan alleen onze trouwe luisteraars. Naast die succesvolle programma’s op antenne, is Aha! dus een logische digitale stap. We brengen dezelfde positieve dienstbaarheid en praktische vindingrijkheid waarvoor we gekend zijn, in een nieuwe, frisse vormgeving, aangepast aan de moderne mediagebruiker.”
Jan Knudde, nethoofd Radio 2

Digitalisering

Aha! kadert binnen de inspanningen die de VRT levert om meer en nieuwe digitale initiatieven te nemen. Zeker voor Radio 2, met een enorme doelgroep die haar weg steeds meer online vindt, is een kanaal als Aha! de ideale manier om vaak bestaande inhoud op een nieuwe manier te ontsluiten.

Contacteer ons
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Pieter Van Eyndhoven Perscoördinator Radio 2, VRT
Over VRT Radio

Meer informatie

Voor pers 
Hans Van Goethem
0471 13 90 46
02 741 90 25
hans.vangoethem@vrt.be

Voor luisteraars en surfers
Klantendienst VRT
02 741 25 80
www.vrt.be/nl/heb-je-een-vraag/

Klik hier voor interviews

Klik hier voor hogeresolutiefoto's

Het gebruik van fotomateriaal, grafisch materiaal en logo's is niet toegestaan zonder voorafgaande toestemming van VRT, hetzij via e-mail of na ontvangst van een login op het fotoportaal. Het gebruik van de login impliceert dat u instemt met de geldende rechten en gebruiksvoorwaarden.

VRT Radio
Auguste Reyerslaan 52
1043 Brussel

VRT Brands Logos